14 de gen. 2011

Mega-Entrada de Recusos

Hola!

Aquesta entrada es una coplilació de tots els recursos que té el meu Blog, les instruccuions i els links de les pàgines emprades. Perqué ho faig? Per que vull que al gent supere el meu Blog, és a dir, que traga el 10. Comencem.

Scripts de Blogger
Blogger disposa de un fum d'Scripts que es poden insertar directament al Blog, encara que siguen una mica sencills. Per insertar-los, hem d'anar a "Disseny" i "Afegeix un Gadget", i cerquem un que vullguem. Disposeu de molts Scripts, i amb ells podeu donar-li vida al Blog. Vos recomane emprar el de "Informació del Blog", "Archiu del Blog", "Etiquetes", "Cercador/Cercar en aquest Blog", "Seguidors", "Enllaços" i "Noticiari".

Imatges sense Enllaços
Si volem ficar una imatge que no tinga un enllaç, es molt simple, hem d'anar a "Disseny" i li donem a "Afegeix un Gadget" i després de que isca la finestra, cerquem "Imatge" i ho fiquem com vulgueu. Després organitzeu i ja està. L'ús d'aqueta ferramenta es la decoració i poc més.

Imatges amb Enllaços
Ara, si vloem imatges que al donar-lis amb el ratolí, ens envie a qualsevol lloc, em de anar a "Disseny" i a "Afegeix un Gadget", encara que ara necessitem "HTML/JavaScript". Quan li donem necessitarem aquest codi:

<a href="LINK DE L'ENLLAÇ" _fcksavedurl="LINK DE L'ENLLAÇ"><img border="0" alt="" src="LINK DE LA IMATGE" _fcksavedurl="LINK DE LA IMATGE" /></a>

Omplim tot el que està en mayúscules, es adir que necessitem que la imatge estiga pujada a un servidor (podeu pujarles a una entrada de Blogger, i agafar el URL de la imatge pujada, o emprar un servidor com ImagesHack, per exeple). Quan acaveu, guardeu i prou. Aquest es un bon recurs, ja que podeu fer una mena de menú com el que jo tinc.

Rellotge
Si voleu ficar un rellotge al vostre Blog, heu de anar a altres pàgines, ja que Blogger, no fa aquest servici. Jo vos recomane que aneu a ClockLink, ja que té prou models. Quan tingueu escollit el rellotge que volgau, heu de donar-li a "View HTML Code", presseu "Accept" (es gratuit) i editeu ficant la zona horària (GTM+1, Madrid). Quan ho tingau, copieu el primer codi que fica, i anem a "Disseny", "Afegeix un Gadget" i "HTML/JavaScript" (des d'ara, aquesta secüència l'anomenarem "Insertar l'Script"), el pegueu, guardeu i el fiqueu on vulgau. D'aquesta manera, fem que el Blog tinga sempre la matexa hora, encara que l'ordinador la tinga mal.

Avatar de Voki
Aquesta es una ferramenta interessant, podem fer un avatar que diga exàctament unes frases i es puga reproduir en el Blog de manera ràpida. Primer hem d'anar a Voki (és gratuit) i "Create Your Own Voki". El fem com vulguem, li fiquem fons i veu (recomane ficar el del "Loquendo", per si no teniu micrófon) i li donem a "Publish", fiquem el nom i tanqueu la finestra que ix. Ara agafem el primer codi que ens donem i "Insertem l'Script" al Blog, pero hem de modificar-lo. El següent codi es un eixemple, pero son tots cuasi pareguts, per retocar les dimensions que NO s'han de llevar (x, y) està en verd, i per llevar la publicitat, eliminem exactament el que està en roig:

<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="http://vhss-d.oddcast.com/voki_embed_functions.php"></script><script language="JavaScript" type="text/javascript">AC_Voki_Embed(200,267,"4ffa6e73b896cd6462cdd2f6b29f3d53",3256866, 1, "", 0);</script><BR><a href="http://www.voki.com/"><b>Get a Voki now!</b></a><BR><BR>

Si teniu cap problema, contacteu amb mí, i ho solucionem, pero si funciona, guardem i ho fiquem on vullguem.  Jo l'empre per a ficar l'informació del Blog, encara que té més utilitats, Vinga! Una mica de Imaginació!

Reproductor de Música
A Internet trobareu un fum de pàgines que vos permetran ficar un reproductor, pero per a mi la millor es MixPod ja que es molt fàcil d'emprar, anem. Li donem a "Create PlayList" i al cercador que ix, hem de ficar els noms de les cançons que vullgem (son vídeos de YouTube), per escoltar i vore, el primer butó, el segon es per afegir-lo a la llista. Quan porteu 10 o 15 (o els que vullgeu) anem a "Customize", on seleccionem la aparença que ens agrade, pero només de les de dalt, i l'editem a "Colors & Styles" i a "Settings", i després a "Save PlayList". Fiquem el titol i a "SAVE (get code)". Ens demanaran registre, es gartuit i si voleu modificar-lo, podeu més ràpidament. Ara ens ix una finestra amb codis, seleccionem el de "Blogger" (barra de la esquerra) i "Insertem l'Script", pero modificant-lo, es un exemple, pero serveix, dimensions que NO s'han d'eliminar (crec que no funcionen) i eliminar publicitat:

<embed src="http://assets.mixpod.com/swf/mp3/mp-simp.swf?myid=75373270&path=2011/01/13" quality="high" wmode="transparent" flashvars="mycolor=ff0000&mycolor2=d46a0c&mycolor3=F2E9E1&autoplay=false&rand=0&f=4&vol=100&pat=3&grad=false" width="240" height="165" name="myflashfetish" salign="TL" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" border="0" style="visibility:visible;width:240px;height:165px;" /><br><a href="http://www.mixpod.com/playlist/75373270" target="_blank"><img src="http://assets.myflashfetish.com/images/get-tracks.gif" title="Get Music Tracks!" style="border-style:none;" alt="Music"></a><a href="http://www.mixpod.com" target="_blank"><img src="http://assets.mixpod.com/images/make-own.gif" title="Create A Playlist!" style="border-style:none;" alt="Playlist"></a><br /><a href="http://mixpod.com">Music</a> <a href="http://mixpod.com">Playlist</a> at <a href="http://mixpod.com">MixPod.com</a>

Si teniu cap problema, conatacteu amb mí, i si no, guardem i el fiquem on vullguem. Aquesta ferramenta es únicament per donar-li personalitat al Blog, i també per escoltar la pròpia música mentre el llegim.

Globus de Visitants
Vos agrada la Geografia? Si? Doncs aquesta ferramenta vos agradarà. Consisteix en fer un globus terraqui que mostra les visites i el lloc de visita, aleshores, podreu saber si el vostre Blog es internacional. Bé, es un Script que no té customització, aleshores, copieu el codi següent i si voleu editar les dimensions heu de ficar el mateix valor en tot l'assenyalat, encara que no recomane:

<div style="text-align:center; margin:0px; padding:0px; width:260px;"><embed src="http://rb.revolvermaps.com/f/g.swf" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" quality="high" wmode="window" allowscriptaccess="always" allownetworking="all" width="260" height="260" flashvars="m=0&amp;i=13mx8afvt29&amp;r=false&amp;v=true&amp;b=000000&amp;n=false&amp;s=260&amp;c=007eff"></embed><br /><img src="http://jb.revolvermaps.com/c/13mx8afvt29.gif" width="1" height="1" alt="" />

"Insertem l'Script" i el guardem. Si tot ha anat bé tindreu un Globus de Visitants, que vos farà internacional el Blog, i a més, mola vore-ho girar, o no?

GuitarHero de JamLegend
El GuitarHero es un joc que es agrada a tots, encara que siguem de lo pitjor. Per aixó, molaria poder jugar al Blog. Per aixó, JamLegend (gratuita per fem el que volem)en dona l'oportunitat de ficar unes quantes cançons, famoses o no al nostre Blog. Quan hajeu trobat la que voleu, li doneu al butó de "Get Widget/GETS YOURS HERE" i ens eixirà una finestra amb un codi que hem d'editar, es a dir llevar publicitat, fique d'exemple "Gerudo Valley: Ocarina of Time", si el voleu:

<script type="text/javascript">
    var jl_widget_s=292;
    var jl_widget_d=window.location.hostname;
    var jl_widget_v=0.1;
    var jl_widget_p="https:"===document.location.protocol?"https:":"http:";
    document.write(unescape('%3Clink rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="' + jl_widget_p + '//s3.amazonaws.com/widget.jamlegend.com/widget.css" id="jl_widget_stylesheet" />'));
    document.write(unescape("%3Cscript src='" + jl_widget_p + "//s3.amazonaws.com/widget.jamlegend.com/" + jl_widget_v + "/widget.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>
<div id="jl_widget_playmore">Play this <a href="http://www.jamlegend.com">music game</a> and more at JamLegend</div>


Ja sé que la pàgina ofereix poques cançons, pero cap més ofereix aquets servici, aleshores, A donar-li a les cordes! Dic, als butons.

Barra de Ferramentes de Wibiya
En la meua opinió, aquesta es la millor derramenta que podeu trobar a Internet, ja que disposa una barra amb un fum de ferramentes a la zona de baix del Blog. No puc dir d'editar el codi, ja que s'instal·la automàticament, pero puc dir els passos que heu de fer a Wibiya, a vore que fem. Primer, li donem a "Get It Now", ara fem el registre (és gratuit) i continuem afegint les aplicacions, jo recomane la de "Real Time Users",  "iTranslation", "Share Menu", "Facebook Like Button", "Games Arcade" i "YouTube Video Gallery". Quan fiqueu els que vullgau, toca l'edició de la barra, fiqueu el color que vullgau i l'icona, ja que li donen més personalitat al Blog i l'instaleu seguint els passos que fiquen a la pàgina (a mí m'ha cambiat, com el compte ja el tinc) ficant el vostre Blog on l'indica (es molt important fer-ho bé). Si tot ha eixit bé, la próxima vegada que vegau el vostre Blog, tindreu una barra de ferramentes d'alló més cool!

Entrades Llegides
Si no vos agrada llegir molt, podeu fer que el vostre Blog llitja les entrades, com? Doncs jo no vaig a ficar les instruccions perque la pàgina que ofereix aquest servici té les instruccions molt bé definides: VozMe. Seguint les intruccions no tindreu cap problema, només que per a buscar a l'editor de plantilla, heu de fer Ctrl+F, i tecletjar el que vos demanen, a les hores ho pegueu dalt, i prou. Si teniu cap problema, m'aviseu, d'acord?

Cursor Editat
Voleu cambiar el cursor clàssic que ens té fins als c######. Si? Doncs entreu a Cursors4U i busqueu un que vos agrade, pero que no siga animat, ja que no es reprodueixen bé. El teniu? Aleshores copiem el codi que apareix i "Insertem l'Script", encara que hem d'editarlo per llevar-li la publicitat, fique d'exemple la gorra de Mario:

<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/games/gam-11/gam1054.cur), progress;}</style><a href="http://www.cursors-4u.com/cursor/2009/12/29/mario-hat.html" target="_blank" title="Mario Hat"><img src="http://cursors-4u.com/support.gif" border="0" alt="Mario Hat" style="position:absolute; top: 0px; right: 0px;" /></a>

Haurà quedat bé, supose, i si no, parleu amb mí i l'arreglem. Aquesta ferramenta es prou interesant, ja que molt poques Webs l'empren, encara que es molt divertida.

Consells
Ara vaig a coemntar unes cuantes cosetes que van per a l'elaboració del Blog, respecte a l'apartat de recursos i apecte visual:
  • Organització visual: aixó es refireix al tema del Blog. Per exemple, el meu cas, està bassat en FairyTail (a dia 14/01/11). Els encapçalaments de seccions i del Blog, i els butons de la pàgina estan bassats en la sèrie, i a més, fets integrament amb el PowerPoint 2010, és a dir, que qualsevol pot fer-se una temàtica quan vullga. Pel que fa a l'organització dels elements de la pàgina, recomane que s'organitzen per funció, ja que així podreu fer l'encapçalament més adequat.
  • Jocs: a Internet trobareu un fum de pàgines amb jocs per insertar en Blogger, bé, podeu ficar-los tal qual els trobeu, pero recomane que tracteu de llevar la publicitat, i si sorgeix un problema en aquest apartat, em crideu i vos ajude, d'acord?
Ara, m'agradaria deixar-vos links de pàgines que contenen recursos i que son prou interesants des del punt de vista de l'edició del Blog:
   
   - BannerShack: podeu fer lliurement archius Flash
   - LogoMaker: podeu fer logos de manera molt intuitiva
   - BleachLogoGenerator: si vols fer un logo com Bleach
   - NarutoLogoGenerator: si vols fer un logo com Naruto
   - Si recorde més els fique.


Ja hem arribat al final dels recursos encara que ficaré més, quan els trobe o m'enrecorde. Espere que haja servit per alguna cosa aquesta entrada, ja que m'ha costat massa fer-la i d'apendre a utilitzar els recursos, i també que vos servisca a vosaltres, que sou la raó de que la faça, ja que sempre esteu ahí per ajudar, i aquesta es la manera de dir gràcies, de tot cor, motes gràcies xics!

Ja parlarem, vinga Abur!

a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada